Raku Lerkursus

Kurset afholdes
Lørdag d. 25. maj og Søndag 9. juni kl. 10:00 – 15:00 TILMELDING

Raku LerkursusBeskrivelse: Raku betyder ’rendyrket nydelse’, ro glæde og fordybelse.

Vil du arbejde med ler og lære den Japanske teknik Raku brænding?

Jeg er Petra Smid og er selv-lærd keramiker og har allerede mange års erfaring med Raku brænding. Igennem forskellige kurser og egen eksperimenter har jeg udviklet min egen stil.

På dette kursus vil jeg vise forskellige former af modellering som kan bruges til fremstilling af jeres Raku emner.

1. dag bruger vi til at fremstille vores Raku emner.
  2. kursusdag skal vi først glasere og bagefter brænde vores emner i en såkaldt raku ovn som er en ombygget olietønde der bliver varmet op på gas.

Raku LerkursusRaku er for mig en måde at skabe unikt kunst på, med raku skaber du hurtig resultat og det er en teknik som er relativt nemt.

Slut resultaterne har aldrig det samme udseende på nær form eller farve, krakeleringer i glasuren er hver gang forskellig og det kommer an på ens egen temperament, vind og vejr, forskellige typer af glasur og den ukendte faktor, hvordan netop dit emne ser ud som den gør.

Jeg vil også vise jer, hvordan man uden glasur men ved brug af hestehår kan lave flotte resultater.

Hvis i tænker dette kursus lyder spændende, tilmelder du dig under tilmeldingsmodulet. Der er begrænset antal pladser.

Venlig hilsen Petra Smid

Tidspunkt: Lørdag d. 25. maj og Søndag 9. juni kl. 10:00 – 15:00.

Pris: 440 kr. for medlemmer / 550 kr. for ikke-medlemmer. Derudover skal materialer købes på kurset. (40 kr./kg ler alt inkl.).

Underviser: Petra Smid

Medbring: Mad og drikke, varmt tøj, skurepulver og skuresvampe

Tilmelding  og betaling på: her Senest fredag d. 11. maj.

Max 8 deltagere.

Henvendelse vedr. dette kursus skal ske til: Hanne Ernst tlf.: 30222915